Nieuws
Alumni van de Toneelacademie Maastricht: Vind elkaar terug op de besloten facebookgroep: Alumni van de Toneelacademie Maastricht. Meld jezelf aan en nodig je studiegenoten uit. Nu al 230 leden uit de diverse studiejaren en -richtingen. Help ons iedereen terug te vinden.
En alweer werd in de Keuzegids Hbo de Toneelacademie Maastricht beoordeeld als topopleiding. 'Met dit kwaliteitszegel weet je dus meteen dat het onderwijs van kwalitatief zeer hoog niveau is'. Wij zijn er blij mee!

De open dag op 24 februari 2018 is VOL!.
De inschrijving is hiervoor is gesloten. Er is geen wachtlijst!!!
De volgende open dag zal zijn in het eerste kwartaal van 2019.
Voor het inloopspreekuur voor de Master Theatre van 13.30 tot 15.00 op deze dag kan je je per mail aanmelden.

> Meer informatie

Nieuwsbrief
Future Theatre op YouTube
Meer op het Future Theatre-kanaal.
Toneelacademie Maastricht
Lenculenstraat 31-33
6211 KP Maastricht (Nederland)
tel 043 346 66 90
fax 043 346 66 99
toneelacademie@zuyd.nl
Toneelacademie Maastricht
maakt deel uit van de
Hogeschool Zuyd.
Photography: Bart Rademakers
Website: Wies Hermans
Bachelors
Door een intensieve elemen­taire training leer je omgaan met alle theater­vormen. Acteren is een vak waar je zelf midden in staat. Theater, film en TV zijn je toekomst.
Je zet jezelf op de scène. Je zoekt de grenzen op tussen theater en andere kunstvormen. De cross-over is het broedgebied van de performer.
Je leert hoe je jouw verhaal omzet in theater. Je gaat als regisseur aan de slag met acteurs om dat verhaal zo scherp mogelijk te vertellen.
Je wordt opgeleid tot zelfstandig ontwerper van theatrale producties en komt in contact met een internationaal theaternetwerk.
In deze deeltijdopleiding (PTO) legt je vaardigheid als speler de basis voor je werk als docent en regisseur.
Wil je anderen inspireren tot de kunst van het toneel­spel, haal dan je docenten­bevoegdheid via deze post-academische opleiding (PAO).
Master Theater
Door onderzoek, verdiepings­dagen, master­classes en het reali­seren van een master­proef verdiep je je in je vak­gebied regie of sceno­gra­fie & kostuum­ontwerp.
Aanmelden

Aanmelden voor de selectiecursussen voor de dagopleidingen Acteren, Regisseren en Performen, voor het studiejaar 2018-2019, is niet meer mogelijk. 

Vanaf 1 oktober kan je je aanmelden voor de selectiecursus voor de Parttime opleiding tot docent/regisseur voor het studiejaar 2018-2019
Voor de toelatings- en oriëntatiedag van de Vooropleiding voor deze Parttime opleiding kan je je aanmelden in de tweede week van januari 2018.

Voor de post academische opleiding tot Theaterdocent, studiejaar 2018-2019, kan je je aanmelden voor de oriëntatie- en selectiedagen.

Aanmelden voor de vernieuwde Master Theater (Regie - Scenografie), studiejaar 2018-2019, kan via het aanmeldingsformulier en het selectiedossier.

> Dagprogramma 22 feb - 03 maa
De Vuurproef (The Crucible)
Vierde-, derde en eerstejaars acteurs en Derde- en eerstejaars Performers
Vr 02 maart 2018: 19.30-21.30
Za 03 maart 2018: 15.00-17.00
Derdejaars theatraal performer
Studenten Toneelacademie Maastricht en Conservatorium Maastricht
Vierde- en derdejaars Performer(s) en derdejaars Theatervormgever(s)
Tweedejaars theatraal performers
Derdejaars acteurs met gast(en)